Premiera „Logodnicii Amaltheiei”, la Slatina

Slatina: Invitaţie la teatru pentru finele lunii
Slatina:
Invitaţie la teatru pentru finele luniiSfârşitul acestei luni va prilejui amatorilor de teatru din municipiul Slatina reîntâlnirea cu scena la Centrul Cultural “Eugen Ionescu”. De data aceasta este vorba despre o piesă de teatru în premieră ce va fi pusă în practică de membrii trupei de teatru autohtone “ProArt Slatina 2010”. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ FOTO VIDEO Palatul Copiilor din Slatina, în casă nouă Diriguitorii trupei de teatru “ProArt Slatina 2010”, creată abia în urmă cu doart câţiva ani, îşi menţine promisiunea de a veni în fiecare an în faţa locuitorilor municipiului cu o operă nouă care să-i încânte. De data aceasta, membrii trupei menţionate vor pune în scenă piesa scriitorului şi jurnalistului de expresie ucraineană Mihai Hafia Traista, este vorba despre comedia „Logodnicii Amaltheiei”. Actorii slătineni şi-au propus să dea din nou dovada talentului lor, iar regizorul Nicu Popa promite că cei care vor veni să vadă piesa de teatru nu vor regreta. Premiera spectacolului va avea loc pe 30 octombrie, începând cu ora 18.30, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din municipiu. Trupa “ProArt Slatina 2010” este sprijinită financiar de Primăria Slatina.
(http://adevarul.ro/locale/slatina/slatinainvitatie-teatru-finele-lunii-1_542d834a0d133766a89ce1e9/index.html)

                                                                                                                                                                Mugurel Manea

Asociaţia Culturală „Proart-Slatina 2010” prezintă în premieră, joi, de la ora 18:30 la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, „ Logodnicii Amaltheiei”, o comedie savuroasă, interzisă copiilor sub 12 ani.
Autor articol: Nataşa Grigorescu

Textul a fost scris de autorul Mihai-Hafia Traista exclusiv pentru trupa de actori slătineni după ce aceştia au înregistrat un real succes cu o altă piesă scrisă de Traista, „Ibovnice cu ochi de Maramureş”. Nicu Ioan PopaUntitled-PIN şi-a lăsat amprenta regizorală asupra spectacolului, reuşind să scoată în relief scene pline de umor dintr-o realitate cotidiană pe care cu toţii o trăim. Spectacolul „Logodnicii Amaltheiei” este un melanj interesant de firesc şi nefiresc, de decent şi indecent, de comic şi burlesc, într-un univers bizar, în care ironia sorţii aduce la rampă cupluri în care trădarea este ridicată la rang de artă. Comicul de limbaj şi de situaţie nu vor lipsi din acest spectacol în care cuvântul cheie este umorul.

Proiect teatral al Trupei de teatru ProArt

Publicat în 07 Oct 2014
Etichete:

 Trupa de teatru ProArt pregăteşte iubitorilor de teatru o surpriză culturală. La sfârşitul lunii octombrie, actorii locali vor urca din nou pe scena Centrului Cultural ‘Eugen Ionescu’ cu o nouă premieră. Proiectul Cultural ProArt Slatina 2010 continuă şi anul acesta cu un nou eveniment artistic realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Slatina. Regizorul Nicu Popa propune pentru acest sfârşit de an o piesă scrisă de autorul Mihai Hafia Traista – “Logodnicii Amaltheiei” – o comedie spumoasă care va prinde cu siguranţă la public. Premiera spectacolului va avea loc pe 30 octombrie, la ora 18:30, transmite corespondentul RRA, Laura Stoican.

RADOR (7 octombrie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: