Logodnicii Amaltheiei, de Mihai Hafia Traista

Consecventă idealurilor sale artistice, acelea de a ridica arta teatrală din Slatina pe treptele sublime ale deplinei onorabilități, trupa de teatru ProArt 2010, condusă de efervescentul artist Nicu Ioan Popa, „recidivează” spectaculos, având în pregătire o nouă piesă a scriitorului ucrainean de origine română, Mihai Hafia Traista. Și asta, după ce același scriitor și aceeași trupă încântătoare au dat eternității un alt spectacol de excepție – „Ibovnice cu ochi de Maramureș”, piesă care s-a jucat și pe scena Teatrului Mignon din București.

teatru-pin2

Protagoniștii acestui minunat spectacol sunt: Eva Marilena MOISE (Amaltheea), Ioana Claudia APOSTOLACHE (Aglaia – amanta lui Grig), Maria Adriana CABOUB (Paraschiva – nevasta lui Grig), Paul Cristian BĂLĂȘCAN  (Grig – om de afaceri), Nicu Ioan POPA – PIN (Zahar – servitorul Aglaiei), Nicolae DINCĂ (Ferdinand – poștaș), Marius Arald FIERARU (colana sonoră), Viki BĂRBUIA (ședințe foto), Ina Florina POPA (scenografie), Nicu Ioan Popa – PIN (regie), Ionuț Tănase (sunet și lumini).

Despre nașterea și susținerea financiară a acestei piese teatrale ne vorbește același Nicu Ioan Popa – PIN.

teatru pin1PENTRU OAMENI DE SUFLET, ÎNCERCĂM ȘI NOI SĂ EXISTĂM…

„Este vorba de spectacolul „Logodnicii Amaltheiei” a scriitorului ucrainean de origine română Mihai Hafia Traista, cel de-al doilea spectacol al lui Mihai, care a început să devină prietenul slătinenilor. Am încercat să aducem un colț din viața trepidantă a teatrului bulevardier,. Zicem noi că este genul care ne reprezintă și încercăm să smulgem publicului, care sperăm că o să fie prezent în sălile de spectacol, câte un zâmbet, chiar dacă ușor caricaturizat, dar un zâmbet care să descrețească orice frunte, într-un cotidian pe care îl traversăm.

Acest spectacol poate fi vizionat de spectatorii municipiului Slatina și nu numai, grație sprijinului pe care l-am primit, în cadrul proiectului „Teatru pentru tineret” de la Primăria Slatina și de la Consiliul Local, pe niște fonduri nerambursabile. De asemenea, grație unei sponsorizări a societății TMK Artrom SA. Mulțumim, de asemenea, liderului Sindicatului TMK, precum și d-nei director economic Cristiana Văduva, oameni care au încercat să ne dea o mână de ajutor, pentru că punerea în scenă a acestui spectacol. După cum vedeți, și elemente de decor, elemente de recuzită, coloană sonoră, costume, croitorie, tâmplărie, fotografie, absolut toate acestea, au costat oarece bani. Deci, oameni de suflet. Pentru oameni de  suflet, încercăm noi să existăm.”

D. Sârghie

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: